På undra.se kan vem som helst ställa frågor och bidra med svar utan att behöva registrera sig. Välkommen!
undra.se

Vad händer efter döden?

frågades för Apr 20, 2012 i Filosofi av anonym
 

3 Svar

+2 röster
Jag sitter precis och funderar på samma sak. Min pappa gick bort för ett par månader sedan. Nybliven pensionär och därmed en alldeles för tidig död. Jag saknar honom hemskt mycket och undrar därför om jag söker svar och hoppas på att han kan se mig nu. Kanske det är ett önsketänkande att det finns ett liv efter detta, precis som religiösa personer tror på en Gud för att de hoppas han finns. Vad ska de annars tro på? Jag är skeptisk och ifrågasättande till både det ena och det andra, men jag vet en sak. Min pappa fick ett leende på läpparna i samma sekund han tog sitt sista andetag och hans hy slätades ut på ett anmärkningsvärt sätt! Jag vill tro på något efter detta, vad är det annars för mening med livet och det är enda sättet för mig att träffa min älskade pappa igen!
svarat May 5, 2012 av anonym
+1 röst
Enligt de flesta religioner finns det ett liv efter döden och många tror på en himmel och ett helvete.

I himmelriket hamnar goda människor och där är allt perfekt, utan bekymmer och problem. I helvetet hamnar dåliga människor där de utsätts för evig tortyr.
svarat May 6, 2012 av S3bb3 (1,200 poäng)
0 röster
Det var en intressant fråga. Vad tror du själv?
svarat Apr 22, 2012 av irish (1,880 poäng)
Jag vill ju tro att det finns ett liv efter döden men ska jag vara realistisk tror jag bara att allt slocknar... Känns lite deppigt... Hoppas någon kan komma med något bättre! Kanske du? :)