På undra.se kan vem som helst ställa frågor och bidra med svar utan att behöva registrera sig. Välkommen!
undra.se

Räknas jakt till sport?

Nu menar jag inte skyttetävlingar utan vanlig jakt i naturen. Man hör sällan talas om jakten i lika positiv anda som en hälsobefrämjande sysselsättning.
frågades för Feb 24, 2012 i Sport av Lisa Manfredsson (1,300 poäng)
 

5 Svar

+2 röster
fritidssport i alla fall: D
svarat Feb 28, 2012 av mandis (780 poäng)
+1 röst
Om poker kan kallas sport tycker jag definitivt att jakt och fiske också är det!
svarat Feb 29, 2012 av anonym
+1 röst
Sport är en tävling enligt vissa men sport är även ett sätt att må bra att få bra hällsa. Jakt är ett bra sätt att få bättre hällsa ett bra sätt att komma sig ut och röra sig. Om du är hundförare så rör du dig mycket i skogen. När jag jagar Skogsfågel så rör jag mig hela tiden. med min hund då hon söker efter fågel måste jag röra mig dit hon är.

På vintern då det är toppjakt måste jag åka skidor i tärengen för att hitta toppfågeln. Man rör sig till och från passet. Om et är sport eller inte vet jag inte. Men det är ett bra sett att röra sig.
svarat Mar 5, 2012 av Peter Forsberg (270 poäng)
0 röster
Det är inte en sport så länge det inte är en tävling. En sport är någon slags aktivitet där det finns regler som avgör en vinnare. Skytte och dylikt är sporter men inte ren jakt.

Dock är det vanligt att kalla allt man gör utomhus för en sport när det egentligen bara är en friluftsaktivitet och rekreation.
svarat Mar 1, 2012 av anonym
–3 röster
knappast en sport enligt mig! kanske om djuren får skjuta tillbaka... eller om jägarna skjuter varandra, ja då kan jag klassa det som sport.
svarat Feb 25, 2012 av anonym
Klassar du krig som en sport då?