På undra.se kan vem som helst ställa frågor och bidra med svar utan att behöva registrera sig. Välkommen!
undra.se

Myggan suger blod från en onykter människa, hur påverkas ägg/avkommor?

Blodsugande insekter som suger sitt blod från onyktra eller narkotikapåverkade människor, hur påverkas dom och eventuella ägg i nästa utvecklingskedja?
frågades för Feb 23, 2012 i Vetenskap av Lisa Manfredsson (1,300 poäng)
 

2 Svar

+2 röster
 
Bästa svaret
Insekter har faktiskt väldigt hög alkoholtolerans så även om en mygga skulle lyckas ta upp alkoholen från blodet är det inte tillräckligt för att den ska påverkas, trots att den är så liten (om en person dricker 10 drinkar innehåller blodet ungefär 0,2 procent alkohol).

Men framför allt så kommer aldrig alkoholen att nå myggans nervsystem eftersom enzymer bryter ner allt som inte är blod i en "lagringspåse" och med det i åtanke borde inte heller avkomman påverkas.
svarat Feb 24, 2012 av klas (1,940 poäng)
selected Feb 29, 2012 av Lisa Manfredsson
Tycker det här svaret är bäst just nu men väntar med stjärna för att se om det kommer ytterligare svar ;-).
Det går att ändra "bästa svar" i efterhand om det kommer in något bättre. Bara klicka på stjärnan på det nya svaret så flyttas den dit. :)
0 röster
Myggan påverkas inte om den suger blod från en alkoholpåverkad person eftersom de inte dricker blodet utan bara lagrar det. Hur det är med avkomman vet jag faktiskt inte, intressant fråga!
svarat Feb 23, 2012 av anonym
Frågan har följt mig länge men aldrig funnit ett forum värt att skriva till. Många andra insekter suger ju också blod, knott och broms tex. Ja nog undrar jag om det på något sätt påverkar ägg eller larver från en insekt med "gift" i blodet. Spännande att se om någon fler vet något.