På undra.se kan vem som helst ställa frågor och bidra med svar utan att behöva registrera sig. Välkommen!
undra.se

Hur får man någon att tro på en?

Det finns en kille som jag känner som inte tror på något av det jag säger. Jag har ganska stora fötter (storlek 42, jag är kvinna) och när jag skulle berätta detta för min vän trodde han inte på mig. Jag visade mina skor osv men detta ledde ändå inte till förtroende. Vad ska jag göra? Jag har försökt med allt! Jg behöver lite tips på hur man får någon att tro på en. Tack.
frågades för Dec 22, 2013 i Kultur och nöje av olivianana (180 poäng)
 

1 Svar

0 röster
Jobbigt läge att han inte tror dig även när du visade skorna. Tror han du går runt med för stora skor då eller?

Hursomhelst så finns det några saker man kan göra när folk inte tror en:

1. Svär på något
Att svära på något är ju en klassisk grej men problemet är att om folk tror att du ljuger så kan de lika gärna anta att du är helt enkelt är fortsatt oärlig. Med det sagt ska det mycket till för att man ska svära på någons grav utan att mena det.

2. "Jag lovar"
De två order är mer kraftfulla än man kan tro.

3. Hårt mot hårt
Konfrontera dem, säg att du inte ljuger och använd "oskyldig tills motsatsen bevisats". Fråga varför de inte tror dig och om de blivit bedragna/lurade förut och således har förtroendeproblem.

4. Sluta bry dig
Säg att du inte bryr dig om de tror att du ljuger, att det är deras problem. Det kan vara väldigt effektivt och faktiskt få personen att ändra åsikt.

5. Bevisa det
Det här verkade ju inte fungera för dig men ibland är det enda sättet att få någon att tro dig. Få någon annan att intyga det.

Lycka till!
svarat Jan 3, 2014 av silko (600 poäng)